Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Посол Латвії відвідав бібліотеку НААН 24.11.2021

Посол Латвії відвідав бібліотеку НААН

Днями у Національну наукову сільськогосподарську бібліотеку Національної академії аграрних наук України завітав Надзвичайний і Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява.

Свій перший офіційний візит до бібліотечної установи НААН посол розпочав із покладання квітів до меморіальної дошки першого керманича ННСГБ Іоганна-Генріха Коха - латвійця за національністю, який пропрацював у ній протягом 1918-1922 років. Спочатку бібліотека функціонувала при Генеральному секретаріаті, а потім – Міністерстві земельних справ Української Центральної Ради Української Держави гетьмана Скоропадського, Директорії УЦР, а в подальшому в Наркомземі УСРР.

d7b8cca4a055fdad98be3076584174d3.jpg

Візит пана Кляви був присвячений зміцненню контактів між бібліотеками обох країн, співпраці у культурній та гуманітарній сферах та спрямований на ще більше поглиблення українсько-латвійського співробітництва.

DSC 0659

Директор ННСГБ НААН доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН Віктор Вергунов ознайомив пана посла з історією бібліотеки, її діяльністю, електронними ресурсами, документними фондами, зокрема колекціями «Фонду видань, випущених у XIX столітті з сільськогосподарської тематики», що є національним надбанням України. Ілгварс Клява зацікавився питанням діджиталізації галузевих видань і був детально ознайомлений з процесом оцифрування книг, які знаходяться в книгосховищах ННСГБ. Але особливе зацікавлення в пана посла викликали латвійські видання, які зберігаються у фондах бібліотеки та їхнє активне використання читачами.

DSC 0622

На завершення візиту Ілгварс Клява подарував бібліотеці три найновіші видання на сільськогосподарську тематику, що вийшли друком в Латвій. Також він передав офіційний договір про співпрацю ННСГБ НААН з академічною бібліотекою Латвійського університету, з якою вже з цього року налагоджений документообмін, проводяться спільні дослідження щодо взаємного українсько-латвійського бачення подальшого розвитку української науки, освіти та культури. Зі свого боку Віктор Вергунов презентував Надзвичайному і Повноважному послу два унікальних видання, підготовлених у бібліотеці.

DSC 0669




Повернення до списку



Новини України

Пошук: