![Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки науковців НААН Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки науковців НААН](/upload/iblock/46f/619b4fd16cbae469073506.jpg)
Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки науковців НААН
Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки провідних українських науковців та університетів у оцінці ризиків у сфері безпечності харчових продуктів та здоров’я тварин. Меморандуми про це були підписані між Держпродспоживслужбою та науковими установами, зокрема Інститутом ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук України.
Підписання меморандумів надасть можливість створити мережу наукових організацій та відібрати кращих наукових експертів для проведення незалежної та об’єктивної оцінки ризиків, а також забезпечить визнання такого підходу для прийняття рішень Держпродспоживслужбою на міжнародному рівні, що у свою чергу сприятиме відкриттю нових ринків.
Меморандуми про співпрацю підписані з:
- Національним університетом біоресурсів і природокористування України;
- Національним науковим центром "Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини";
- Інститутом ветеринарної медицини НААН;
- Сумським державним університетом;
- Полтавським державним аграрним університетом;
- Одеським державним аграрним університетом;
- Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького;
- Поліським національним університетом.
"Проведення оцінки ризиків у галузі ветеринарної медицини та сфері безпечності харчових продуктів вимагає залучення незалежних наукових експертів та використання найновіших наукових даних. Співпраця з провідними науковими установами дозволить Держпродспоживслужбі приймати рішення з урахуванням науково-обґрунтованого підґрунтя у відповідних сферах. Крім того, це допоможе нам наблизити наші стандарти до європейських та допоможе українському бізнесу в просуванні на ринках ЄС", - зазначила очільниця Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
Меморандуми з науковими установами розроблені за участі експертів Проєкту ЄС "Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні" (EU4SaferFood).
Читайте також: Майже третина вирощеної кукурудзи в Україні вітчизняної селекції, - Владислав Черчель
Пошук:
13.01.2025
Ріпак із показником 60% є найбільш рентабельною культурою року ‒ експерт НААН
24.10.2024
Україна прийняла нову стратегію збереження різноманітності культур: коментарі від НААН
22.10.2024
Через посуху озимі почали сіяти із затримкою: експерт НААН розповів, як це вплине на врожай
20.09.2024
Просо – це страховка чи заробіток: коментар експерта НААН щодо рентабельності культури
19.09.2024
Що буде з цінами на м'ясо восени: прогноз експертки НААН
Новини України 1 — 5 з 868
Початок | Поперед. | 1 2 3 4 5 | Наст. | Кінець