Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки науковців НААН 23.11.2021

Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки науковців НААН

Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки провідних українських науковців та університетів у оцінці ризиків у сфері безпечності харчових продуктів та здоров’я тварин. Меморандуми про це були підписані між Держпродспоживслужбою та науковими установами, зокрема Інститутом ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук України.

Підписання меморандумів надасть можливість створити мережу наукових організацій та відібрати кращих наукових експертів для проведення незалежної та об’єктивної оцінки ризиків, а також забезпечить визнання такого підходу для прийняття рішень Держпродспоживслужбою на міжнародному рівні, що у свою чергу сприятиме відкриттю нових ринків.

Меморандуми про співпрацю підписані з:
  • Національним університетом біоресурсів і природокористування України;
  • Національним науковим центром "Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини";
  • Інститутом ветеринарної медицини НААН;
  • Сумським державним університетом;
  • Полтавським державним аграрним університетом;
  • Одеським державним аграрним університетом;
  • Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького;
  • Поліським національним університетом.
"Проведення оцінки ризиків у галузі ветеринарної медицини та сфері безпечності харчових продуктів вимагає залучення незалежних наукових експертів та використання найновіших наукових даних. Співпраця з провідними науковими установами дозволить Держпродспоживслужбі приймати рішення з урахуванням науково-обґрунтованого підґрунтя у відповідних сферах. Крім того, це допоможе нам наблизити наші стандарти до європейських та допоможе українському бізнесу в просуванні на ринках ЄС", - зазначила очільниця Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Меморандуми з науковими установами розроблені за участі експертів Проєкту ЄС "Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні" (EU4SaferFood).



Повернення до списку



Новини України

Пошук: