23.11.2021
Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки науковців НААН
Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки провідних українських науковців та університетів у оцінці ризиків у сфері безпечності харчових продуктів та здоров’я тварин. Меморандуми про це були підписані між Держпродспоживслужбою та науковими установами, зокрема Інститутом ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук України.
Підписання меморандумів надасть можливість створити мережу наукових організацій та відібрати кращих наукових експертів для проведення незалежної та об’єктивної оцінки ризиків, а також забезпечить визнання такого підходу для прийняття рішень Держпродспоживслужбою на міжнародному рівні, що у свою чергу сприятиме відкриттю нових ринків.
Меморандуми про співпрацю підписані з:
- Національним університетом біоресурсів і природокористування України;
- Національним науковим центром "Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини";
- Інститутом ветеринарної медицини НААН;
- Сумським державним університетом;
- Полтавським державним аграрним університетом;
- Одеським державним аграрним університетом;
- Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького;
- Поліським національним університетом.
"Проведення оцінки ризиків у галузі ветеринарної медицини та сфері безпечності харчових продуктів вимагає залучення незалежних наукових експертів та використання найновіших наукових даних. Співпраця з провідними науковими установами дозволить Держпродспоживслужбі приймати рішення з урахуванням науково-обґрунтованого підґрунтя у відповідних сферах. Крім того, це допоможе нам наблизити наші стандарти до європейських та допоможе українському бізнесу в просуванні на ринках ЄС", - зазначила очільниця Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
Меморандуми з науковими установами розроблені за участі експертів Проєкту ЄС "Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні" (EU4SaferFood).
Читайте також: Майже третина вирощеної кукурудзи в Україні вітчизняної селекції, - Владислав Черчель
Пошук:
17.09.2024
Європейський Союз в пошуках майбутнього сільського господарства – Юрій Лупенко
10.09.2024
Українські науковці можуть отримати фінансування для роботи у Фінляндії
05.09.2024
Міністром аграрної політики та продовольства України став Віталій Коваль
21.08.2024
Конкурси в рамках місії ЄС «Кліматично нейтральні та розумні міста»
15.08.2024
НААН пропонує під урожай 2025 року базове та сертифіковане насіння сортів та гібридів озимих культур
Новини України 21 — 25 з 883
Початок | Поперед. | 3 4 5 6 7 | Наст. | Кінець
