23.11.2021
Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки науковців НААН
Держпродспоживслужба використовуватиме кращі розробки провідних українських науковців та університетів у оцінці ризиків у сфері безпечності харчових продуктів та здоров’я тварин. Меморандуми про це були підписані між Держпродспоживслужбою та науковими установами, зокрема Інститутом ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук України.
Підписання меморандумів надасть можливість створити мережу наукових організацій та відібрати кращих наукових експертів для проведення незалежної та об’єктивної оцінки ризиків, а також забезпечить визнання такого підходу для прийняття рішень Держпродспоживслужбою на міжнародному рівні, що у свою чергу сприятиме відкриттю нових ринків.
Меморандуми про співпрацю підписані з:
- Національним університетом біоресурсів і природокористування України;
- Національним науковим центром "Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини";
- Інститутом ветеринарної медицини НААН;
- Сумським державним університетом;
- Полтавським державним аграрним університетом;
- Одеським державним аграрним університетом;
- Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького;
- Поліським національним університетом.
"Проведення оцінки ризиків у галузі ветеринарної медицини та сфері безпечності харчових продуктів вимагає залучення незалежних наукових експертів та використання найновіших наукових даних. Співпраця з провідними науковими установами дозволить Держпродспоживслужбі приймати рішення з урахуванням науково-обґрунтованого підґрунтя у відповідних сферах. Крім того, це допоможе нам наблизити наші стандарти до європейських та допоможе українському бізнесу в просуванні на ринках ЄС", - зазначила очільниця Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
Меморандуми з науковими установами розроблені за участі експертів Проєкту ЄС "Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні" (EU4SaferFood).
Читайте також: Майже третина вирощеної кукурудзи в Україні вітчизняної селекції, - Владислав Черчель
Пошук:
29.07.2024
У І півріччі 2024 року зріс експорт українських продуктів харчування до країн ЄС та Африки
29.07.2024
Круглий стіл, присвячений сучасному стану тваринництва, проблемам та перспективам розвитку галузі
09.07.2024
Збирання врожаю озимих та ранніх ярих зернових культур на полях Інституту зернових культур
03.07.2024
День поля на базі Інституту сільського господарства Західного Полісся НААН
19.06.2024
Ігор Гриник провів робочу зустріч із польськими науковцями
Новини України 31 — 35 з 885
Початок | Поперед. | 5 6 7 8 9 | Наст. | Кінець
