Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Насіннєву картоплю з Чернігівщини безкоштовно розсилатимуть по всій Україні 04.05.2022

Насіннєву картоплю з Чернігівщини безкоштовно розсилатимуть по всій Україні

Поліська дослідна станція ім. Засухіна Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України разом із ПрАТ "НВО "Чернігівеліткартопля" запустили ініціативу, у рамках якої насіннєву картоплю з Чернігівщини безкоштовно розсилатимуть по всій території України.

Про це повідомляє Суспільне.

За словами директора ПрАТ "НВО Чернігівеліткартопля" Ігоря Шкурка, кожному бажаючому надають безкоштовно до 30 кг насіннєвої картоплі середньораннього сорту “Ажур” (йдеться про територію всієї України, де працює “Нова пошта”, окрім тих регіонів, де проходять активні бойові дії, — ред.). Треба лише оплатити пересилку “Новою поштою” та в кінці сезону передати кошти за насіння на потребу ЗСУ, або з вирощеного врожаю передати восени армії або підрозділу територіальної оборони мішок картоплі.

“Акція триватиме поки не роздамо 30 тонн. Спочатку це буде середньоранній сорт “Ажур” — червона картопля, в середині світло-жовта. Десь через тиждень додамо якийсь інший. Сорт підійде як і для південних областей, так і для північних. Враховуючи холодну весну, строки посадки продовжаться до перших чисел червня”, — сказав Ігор Шкурко.

Він додав, щоб взяти участь у проєкті “Українська картопля”, треба на платформі “Скажений картопляр” залишити дані про себе (прізвище, ім’я, по батькові, поштову адресу, номер відділення “Нової пошти” і контактний телефон). Також люди, які отримають мішок картоплі, мають з ним сфотографуватися та також надіслати фото організаторам.



Повернення до списку



Новини України

Пошук: