Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Ярослав Гадзало: До кінця року НААН має створити мережу міжрегіональних наукових центрів 01.11.2018

Ярослав Гадзало: До кінця року НААН має створити мережу міжрегіональних наукових центрів

Концепція реформування аграрної науки передбачає створення до кінця поточного року мережі міжрегіональних наукових центрів. Про це повідомив президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало в рамках засідання Президії.

Він зазначив, що посилення регіональної наукової діяльності відповідає процесам децентралізації, делегування державою багатьох функцій і повноважень місцевим органам влади та самоврядування. «Такі трансформації потребують відповідної перебудови НААН, нового підходу до співпраці з органами місцевої влади та громадами. Ці центри плануємо створювати на базі наших, насамперед національних наукових центрів, де працюють провідні вчені, без створення нових структур. Центри візьмуть на себе координацію наукових досліджень, інноваційної діяльності, роботи з бізнесом на цих територіях. Ми розмовляли з більшістю керівників, із нашими директорами та вченими, була пропозиція створити п’ять таких центрів», — наголосив Ярослав Гадзало.

Члени Президії та запрошені обмінялися думками щодо структури та діяльності міжрегіональних центрів і внесли власні пропозиції. Серед них — долучати науково-освітянські центри, які працюють у регіонах, але не входять до системи академії. «Це шлях інтеграції не тільки академії з виробництвом, але й шлях інтеграції наукових організацій інших установ. Регіональні аспекти є найкоротшим шляхом до відновлення і посилення реального зв’язку вітчизняної аграрної науки з виробництвом», — додав директор Інституту аграрної економіки Юрій Лупенко.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: