Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN

30.11.2023 12:24:00

Із картоплі, яку вивели науковці НААН, робитимуть фіолетові чипси

Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили чимало сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті.

Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.

Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія "Чипси Люкс" зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.

IMG-0697b13029c82df614c6f0420569640c-V-500x667-side

Інститут стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів.