30.11.2023 12:24:00
Із картоплі, яку вивели науковці НААН, робитимуть фіолетові чипси
Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили чимало сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті.
Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія "Чипси Люкс" зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.
Інститут стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів.
04.05.2024 19:16:00
Президент НААН Ярослав Гадзало вітає зі світлим святом Христового Воск...
03.05.2024 00:30:00
Ігор Гриник: без наукового забезпечення стратегія розвитку ‒ про...
02.05.2024 13:13:00
Представник НААН отримав найпрестижнішу нагороду на SAGES 2024 у США...
02.05.2024 12:26:00
Представники НААН обговорили доповідь президента Ярослава Гадзала про ...
22.04.2024 12:52:00
Ярослав Гадзало підбив підсумки роботи НААН за 2023 рік та окреслив пе...
16.04.2024 15:24:00
Молодий науковець НААН пройшов стажування в університеті сільськогоспо...
21.03.2024 10:21:00
Анатолій Палій обраний директором ННЦ "Інститут експериментальної...
11.03.2024 15:00:00
Президент Ярослав Гадзало домовився про співпрацю НААН з Італійською а...
08.03.2024 14:13:00
Київський аграрний університет НААН підписав угоду про співпрацю з пол...
16.02.2024 15:41:00
Фахівець НААН виграв конкурс для стажування у США...