Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Вчені НААН долучилися до розробки програми використання та охорони земель у Києві 20.12.2021

Вчені НААН долучилися до розробки програми використання та охорони земель у Києві

У Києві затвердили Міську цільову програму використання та охорони земель на 2022-2025 роки. Вона передбачає завершення інвентаризації та реєстрації земельних ділянок, системне проведення землеустрою, наповнення Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, розробку нових модулів для забезпечення інформаційної взаємодії, оновлення цифрових ортофотопланів, підготовку земельних ділянок до продажу на земельних аукціонах, організацію і встановлення меж територій, щодо яких закон встановлює обмеження господарської діяльності.

Зарає столиця впевнено рухається до того, щоб зареєструвати 100% земель державної та комунальної власності у Державному земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Чотирирічна програма передбачає видатки з міського бюджету в розмірі 1,33 млрд гривень. Варто відзначити, що розробка проєкту міської цільової програми відбулася за участі вчених-землевпорядників Національної академії аграрних наук України – академіка Леоніда Новаковського та члена-кореспондента Андрія Мартина. Робота над проєктом програми тривала з кінця 2020 року.

1111

Найгострішими невирішеними проблемами залишаються:
  • встановлення меж міста;
  • встановлення меж ділянок житлової забудови та прибудинкових територій;
  • реєстрація земельних ділянок;
  • встановлення обмежень у використанні земель на території міста;
  • визначення та відведення земельних ділянок для будівництва соціально необхідних об'єктів: кладовищ, сміттєсортувальних станцій, інших об'єктів міського господарства;
  • впровадження механізмів диференційованого підходу до плати за землю залежно від ефективності використання території.

17 грудня  відбулося засідання Науково-технічної ради Департаменту земельних ресурсів Київської міської ради, членами якої є Леонід Новаковський та Андрій Мартин, на якому схвалили План заходів по реалізації Міської цільової програми використання та охорони земель міста Києва на 2022-2025 роки, а також проєкти технічних завдань на розроблення технічної документації із землеустрою. 

22222

Реалізація передбачених заходів у Києві має забезпечувати безпрецедентний рівень відкритості та прозорості інформації і рішень про стан використання та охорони земель, комунального майна, що сприятиме активному залученню громадськості у процес розвитку міста, підвищуватиме довіру бізнесу та інвесторів, розширить можливості для використання сучасних технологій в управлінні містом.

Із Міською цільовою програмою використання та охорони земель міста Києва на 2022-2025 роки можна ознайомитися за посиланням.



Повернення до списку



Новини України

Пошук: