Науковці назвали джерела рослинного білка, що стануть альтернативою сої
Проблема пошуку рослин, що компенсували б потребу в отриманні рослинного білка та стали заміною сої, залишається відкритою. Про це йшлося на семінарі «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології», де також були представлені різні види високобілкових культур.
Крім того, спікерами була визначена їх пріоритетність залежно від природної зони. Так, для Полісся характерні такі культури, як люпин, боби кормові, вика яра, горох посівний, сераделла. Для Лісостепу у пріоритеті залишаються горох, нут, боби кормові, вика яра і паннонська, а для Степу – нут, сочевиця, горох.
«Раніше ми базували виробництво високобілкових культур на посівах гороху, що складали станом на 1990 р. приблизно 1,5 млн. Зараз маємо не менше 2 млн га соєвого поля. Тож є сподівання, що у 2020 р. зазначені нетрадиційні джерела рослинного білка також займуть чільне місце у цьому переліку корисних культур», — коментує заступник директора з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Сергій Іванюк.
Джерело: KURKUL.COM
Пошук:
13.08.2020
Закон про сільськогосподарську кооперацію закріплює рівні принципи утворення та діяльності сільгоспкооперативів
12.08.2020
Живець свиней дорожчає
11.08.2020
Імпорт картоплі в Україну практично припинився
11.08.2020
Прогнозовано частку соняшникового меду в загальному обсязі урожаю
11.08.2020
Держпідтримка аграріїв: хто отримає бюджетні кошти в 2020 році
Новини України 356 — 360 з 833
Початок | Поперед. | 70 71 72 73 74 | Наст. | Кінець