Науковці назвали джерела рослинного білка, що стануть альтернативою сої
Проблема пошуку рослин, що компенсували б потребу в отриманні рослинного білка та стали заміною сої, залишається відкритою. Про це йшлося на семінарі «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології», де також були представлені різні види високобілкових культур.
Крім того, спікерами була визначена їх пріоритетність залежно від природної зони. Так, для Полісся характерні такі культури, як люпин, боби кормові, вика яра, горох посівний, сераделла. Для Лісостепу у пріоритеті залишаються горох, нут, боби кормові, вика яра і паннонська, а для Степу – нут, сочевиця, горох.
«Раніше ми базували виробництво високобілкових культур на посівах гороху, що складали станом на 1990 р. приблизно 1,5 млн. Зараз маємо не менше 2 млн га соєвого поля. Тож є сподівання, що у 2020 р. зазначені нетрадиційні джерела рослинного білка також займуть чільне місце у цьому переліку корисних культур», — коментує заступник директора з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Сергій Іванюк.
Джерело: KURKUL.COM
Пошук:
27.07.2020
На ринку молоко-сировини відбулась підміна понять
21.07.2020
Укрдержфонд оголошує конкурс на отримання фінансової підтримки за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам»
21.07.2020
Де фіксується приріст виробництва молока
20.07.2020
Державна служба України з надзвичайних ситуацій попереджає про підвищення рівнів води
20.07.2020
За оптимістичними розрахунками відновлення Мінагрополітики займе рік-півтора
Новини України 366 — 370 з 833
Початок | Поперед. | 72 73 74 75 76 | Наст. | Кінець