Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Семінар-нарада зі стану і розвитку тваринництва у експериментальній базі Академії 23.11.2015

Семінар-нарада зі стану і розвитку тваринництва у експериментальній базі Академії

20 листопада 2015 р. на базі Дослідного господарства «Державне підприємство «Нива» Інституту розведення і генетики тварин ім. М.В.Зубця НААН», що на Черкащині, відбувся науково-практичний семінар з реконструкції тваринницьких приміщень і організації виробництва продукції тваринництва у дослідних господарствах мережі Академії. У роботі семінару взяли участь віце-президент НААН академік НААН М.І.Бащенко і в.о.академіка-секретаря Відділення зоотехнії НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор О.М.Жукорський. До участі в засіданні було запрошено більше 60 осіб – науковці установ НААН, керівники, головні зоотехніки та зоотехніки-селекціонери дослідних господарств.

Програма семінару передбачала не лише виголошення доповідей, але й практичну частину. Директор дослідного господарства Мітіогло Л.В. ознайомила учасників заходу з технологією виробництва продукції тваринництва та реконструкцією тваринницьких приміщень.

Пленарне засідання відкрив академік Бащенко М.І., який охарактеризував економічний стан експериментальної бази Академії за 9 місяців 2015 р., виконання розпорядчих документів президії НААН з актуальних завдань селекційно-племінної роботи і технологічної реконструкції тваринницьких приміщень.

Професор Жукорський О.М. у своїй доповіді зазначив, що основна увага в галузі тваринництва приділена реалізації завдань програми розвитку молочного скотарства у дослідних господарствах мережі НААН, а саме розробленню і запровадженню пілотного проекту зі створення централізованої інформаційно-аналітичної системи, реконструкції тваринницьких приміщень, організації показово-навчальних підприємств. Вдалося досягти певних результатів, - модернізувати під сучасні технології приміщення у деяких господарствах, сформувати електронну базу даних на 4800 тварин 14 господарств, надати пропозиції щодо коригування планів племінного підбору у стадах 38 суб’єктів племінної справи у тваринництві; науковцям інститутів тваринництва та свинарства розробити проекти реконструкції молочних і свиноферм, модельних підприємств. Триває робота зі створення у дослідних господарствах мережі нетельних та відгодівельних підприємств.

P1080551.JPG

 Інформаційні доповіді про результати вирішення завдань із селекційно-племінної роботи у дослідних господарствах зробили заступник директора з наукової роботи Інституту розведення і генетики тварин ім. М.В.Зубця НААН член-кореспондент НААН Рубан С.Ю., заступник директора з наукової роботи Інституту тваринництва НААН, доктор сільськогосподарських наук Помітун І.А., завідувач лабораторії економічного аналізу та прогнозування Інституту свинарства і АПВ НААН, кандидат сільськогосподарських наук Смислов С.Ю.

У ході дискусії учасники заходу обговорили проблемні питання та намітили заходи з реалізації завдань подальшого розвитку тваринництва експериментальної бази Академії.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: