Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN

Що зміцнить наш імунітет? Кисломолочні продукти та "хороші" бактерії

У людей зі словом "бактерії" виникають переважно негативні асоціації. Біотехнологи Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України точно знають, які бактерії можна назвати "хорошими", що позитивно вплинуть на весь організм людини.

Колекція Інституту налічує 20 різних родів бактерій, яку постійно поповнюють, відшукуючи бактерії не лише у кисломолочних продуктах, а й в організмах людей! З бактерій тут створюють закваски, з яких потім можна робити йогурти, кефіри та ряжанку в домашніх умовах. 

За словами фахівців, найголовніша користь, яку бактерії приносять нашому організму – це міцний імунітет! Як правильно вибирати в магазинах корисні кисломолочні продукти також дивіть у сюжеті.