Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN

22.02.2019 11:42:00

Агровиробники України збільшили виробництво овочів

У 2018 році Україна значно збільшила виробництво овочів салатної групи, солодкого перцю, кабачків та гарбузів. При цьому сталу тенденцію до виробництва демонструють овочі «борщового набору», огірки, томати та ріпчаста цибуля. Про це повідомляє інформаційний ресурс superagronom.com із посиланням на аналітиків компанії УкрАгроКонсалт.

Структура виробництва овочевих культур за підсумками минулого року залишилась практично незмінною. Її основу складають томати - близько 24-25%, капуста - 17-18%, огірки - 10-11% та ріпчаста цибуля - 9-11%.

Перспективним напрямком є вирощування нішевих експортно-орієнтованих культур, наприклад спаржі. Обсяги її виробництва в Україні становлять близько 1 тис. тонн.

У 2018 році вітчизняним виробникам овочів вдалось зібрати 9,43 млн тонн овочів, що на 133,5 тис. тонн перевищує показник 2017 року та двох попередніх сезонів.

20.05.2019 10:49:00
У І кварталі 2018 року оборот торгівлі агропродукцією між Україною та ...
20.05.2019 10:48:00
2019 року у тваринництві збільшиться лише виробництво м’яса птиці та я...
17.05.2019 11:35:00
КОЖНА НАУКОВА УСТАНОВА З 1 ЧЕРВНЯ 2019 РОКУ ЗМОЖЕ ПІДКЛЮЧИТИСЯ ДО SCOP...
16.05.2019 09:41:00
У Державній установі Інститут зернових культур НААН відбулись урочисті...
15.05.2019 12:32:00
2019 року збільшиться валове виробництво пшениці, проса, гороху та ріп...
13.05.2019 12:46:00
У І кварталі 2019 року Україна майже на чверть збільшила експорт агроп...
07.05.2019 13:03:00
Концепція створення автоматизованої системи управління земельно-майнов...
07.05.2019 10:57:00
Зміна режиму оподаткування ПДВ експортних поставок соєвих бобів зумови...
07.05.2019 10:53:00
Наукове обґрунтування та практична реалізація заходів щодо виробництва...
06.05.2019 09:23:00
Діяльність лабораторії з трансплантації ембріонів ДП ДГ «Христинівське...