Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
16.01.2019

Яловичина українського виробництва користується попитом на світовому ринку

 

Україна за підсумками січня-листопада 2018 р експортувала 38,07 тис. т свіжого та замороженого м’яса ВРХ, що відповідає показнику минулого року. Про це повідомляє інформаційний ресурс agronews.ua.

В 2018 році українські виробники експортувала 14,3 тис. т свіжої чи охолодженої яловичини (перевишує показних січня-листопада 2017 року) і 23,7 тис. т замороженої яловичини.

Основним імпортером свіжої та охолодженої яловичини була Білорусь (на 35,2 млн.дол.США), якій поставили 12,2 тис. т (85,31% від загального обсягу) продукції і Туреччини було поставлено 2,01 тис. т (14,35%) на суму  5,9 млн.дол.США.

Заморожену яловичину експортували в Казахстан (на                                   18,9 млн.дол.США), Азербайджан (на 16,5 млн.дол.США) і Білорусь (на 15,1 млн.дол.США). Експорт в ці країни склав 6,19 тис. т, 5,39 тис. т і 4,94 тис. т замороженої яловичини відповідно.


Повернення до списку