Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

"Мелітопольська черешня" отримала міжнародний сертифікат Global G.A.P. 01.11.2021

"Мелітопольська черешня" отримала міжнародний сертифікат Global G.A.P.

Група компаній "Мелітопольська Черешня" отримала сертифікат Global G.A.P. Наявність такого сертифікату підтверджує високу якість продукції і її відповідність міжнародним стандартам якості та екологічності.

Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Позаду важка підготовча робота та проходження аудиту із сертифікованими Євросоюзом фахівцями. Дякуємо всім причетним!  
З таким визнанням нам набагато легше вийти на нові закордонні ринки! 
Ми ніколи не зупиняємось на досягнутому, а йдемо тільки вперед", - йдеться у дописі.

Як зазначає медіа "ШоТам", міжнародний сертифікат безпеки продукції Global G.A.P. свідчить про дотримання високих стандартів у сфері екологічності, застосування сертифікованих засобів захисту рослин, стандартів у сфері охорони праці, поводження з відходами та навіть гуманного ставлення до тварин.

Зазначений сертифікат є свого роду «вікном» на міжнародні ринки для кожного аграрного виробника. Він стає перепусткою на полиці європейських супермаркетів, сільськогосподарська продукція яких повинна мати сертифікат безпеки Global G.A.P.

За інформацією видання SEEDS, цього сезону мелітопольські виробники черешні втратили значну частину урожаю через град та дощі. У деяких фермерів незібраним або зіпсованим було від 70% до 90% врожаю кісточкових. Згідно зі словами голови правління Асоціації виробників “Мелітопольська Черешня” Геннадія Подживалова, цьогорічний врожай був найгіршим протягом останніх 5 – 7 років.

Загалом на Мелітопольщині цього року втрачено 7-8 тис. тонн черешні – майже половину всього урожаю. Для уникнення втрат виробники мають інвестувати в засоби для захисту плодів: сітки і плівки для уникнення пошкоджень від дощу, граду, птахів.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: