Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

VII міжнародна науково-практична конференція «Інновації у коноплярстві – 2021 плюс» 31.08.2021

VII міжнародна науково-практична конференція «Інновації у коноплярстві – 2021 плюс»

26 – 28 серпня 2021 р. в Інституті луб’яних культур НААН України в   м. Глухові Сумської області відбулася VII міжнародна науково-практична конференція «Інновації у коноплярстві 2021 плюс», на якій зібралися представники обласної, районної та міської ради, профільні вітчизняні та іноземні компанії, галузеві асоціації та експерти. У роботі конференції взяли участь більше 100 учасників з України, Об’єднаних Арабських Еміратів, Іспанії, Канади, Італії, Нідерландів, Чорногорії та Узбекистану.

Конференція показала, що в Україні та закордоном існує значний попит на інформацію у сфері промислового коноплярства, а підприємці розглядають коноплі як прибутковий бізнес. Даний захід засвідчив, що у суспільстві зацікавлені у розробках Інституту луб’яних культур у сфері селекції та технологічного забезпечення коноплярства.  

Під час конференції детально розглянуто питання використання конопляної сировини для виготовлення різних видів продукції: продуктів харчування, будівельних матеріалів, лікарських засобів, целюлози, біопалива тощо.

Вчені Інституту луб’яних культур НААН представили унікальні селекційні й технологічні розробки та запропонували напрями співробітництва і комерціалізації наукових розробок.

Учасники конференції підтримують позиції провідних світових коноплярів, що промислові коноплі – це високорентабельна сільськогосподарська культура, а не наркотик, тому коноплевиробники потребують чітких і прозорих правил щодо ведення конопляного бізнесу за всіма напрямками переробки рослини конопель, включаючи листя, суцвіття, насіння, стебло і коріння.



Повернення до списку



Новини України

Пошук: