Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

21.01.2019

НААН: Укладено 309 угод на використання нових сортів плодових рослин і технологій їх вирощування

 

Інститут садівництва Національної академії аграрних наук прозвітував про основні результати науково-дослідної роботи за програмою «Плодове та декоративне садівництво» у 2018 році.

В рамках програми досліджень виконано 47 завдань. Фундаментальні дослідження були спрямовані на створення високопродуктивних, стійких сортів плодових і ягідних культур, удосконалення методів прискорення і підвищення результативності селекційного процесу, розроблення сортоспецифічних елементів методики прискореного розмноження рослин в культурі тканин, методики детекції та ідентифікації вірусних патогенів смородини, порічок та аґрусу тощо.

Прикладні дослідження стосувалися удосконалення технологій вирощування садивного матеріалу та виробництва плодів і ягід, зокрема кісточкових порід, засобів механізації технологічних процесів в ягідництві, створення нових та поповнення існуючих колекцій декоративних рослин різних напрямів використання, адаптованих до відповідних місцевих умов.

Загалом над цими дослідженнями у 2018 році працювали 195 фахівців, з них 18 докторів і 70 кандидатів. За результатами науково-дослідної роботи зареєстровано 17 об'єктів права інтелектуальної власності, серед яких сорти плодових рослин, технології вирощування, методи досліджень та укладено 309 угод на їх використання.

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: