Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Земельні ресурси України знаходяться в критичному стані, – Гадзало 03.09.2018

Земельні ресурси України знаходяться в критичному стані, – Гадзало

Стан земельних ресурсів України близький до критичного. За період проведення земельної реформи значна кількість проблем у сфері землекористування та земельних відносин загострилась. Про це заявив Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало на засіданні Президії академії з питань стратегії розвитку новітніх ґрунтозахисних систем землеробства і землекористування в Україні.


«З огляду на ситуацію, що склалася в землекористуванні держави, виникає нагальна потреба в розробленні нових еколого-економічних підходів до аграрного землекористування та всебічного обґрунтування тих пріоритетів, які визначили б принципово нові шляхи раціонального використання земельних ресурсів із метою підвищення ефективності використання потенціалу земель сільськогосподарського призначення, розвитку високоефективного конкурентоспроможного сільськогосподарського виробництва, мінімізації та досягнення нейтрального рівня деградаційних процесів», – сказав він.


За словам президента НААН, сьогодні існує необхідність розроблення стратегії розвитку новітніх ґрунтозахисних систем землеробства і землекористування в Україні.


«Національний науковий центр «Інститут землеробства НААН» у співпраці з науковими установами Національної академії аграрних наук України виконав комплекс досліджень із розвитку наукових основ формування та впровадження систем землеробства, що є підґрунтям для опрацювання стратегічних напрямів новітніх ґрунтозахисних систем землеробства та землекористування в Україні», – зазначив Ярослав Гадзало.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: