Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Ярослав Гадзало та Улукбек Чиналієв обговорили напрями співробітництва між НААН та «Аграрною платформою Киргизстану» 12.11.2015

Ярослав Гадзало та Улукбек Чиналієв обговорили напрями співробітництва між НААН та «Аграрною платформою Киргизстану»

Президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало та Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Улукбек Чіналієв обговорили напрямки співробітництва між Національною академією аграрних наук України та «Аграрною платформою Киргизстану».

Киргизьких гостей цікавили питання садівництва, картоплярства. Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Улукбек Чіналієв повідомив, що сьогодні киргизьких аграріїв надзвичайно цікавить досвід українських колег у садівництві. «Ми чули про передові технології Інституту садівництва НААН. Регіон Киргизстану - гірський. Наприклад, чорна слива росте на висоті 1600 метрів. І в цьому контексті нам також дуже цікаві українські проекти розвитку меліорації», - зауважив він. Пан Посол висловив також зацікавленість виробництвом та експортом курячого м‘яса в Україні. Він повідомив, що насиченість ринку курячого м'яса в Киргизстані дуже низька - дефіцит становить біля 70%. «Ми втратили позиції, які ми мали у радянський період», - сказав він.

В свою чергу, президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало відзначив, що українські науковці-аграрії мають хороші здобутки у генетиці, селекції та насінництві зернових, зернобобових, круп‘яних та інших культур. «Практично всі 65% площ в Україні засівається насінням селекції установ НААН, а забезпечення тваринництва племінними ресурсами становить майже 88%», - наголосив він.

Під час зустрічі присутні обговорили питання створення дистриб’юторської мережі на базі наукових установ НААН, сільськогосподарських демонстраційних центрів і лабораторій оцінки інноваційної продукції, організації навчальних курсів регулярної комунікації.

У зустрічі взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Улукбек Чіналієв, Перший секретар Посольства Батір Кадиркулов, президент Асоціації «Аграрна Платформа Киргизстану», президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало, директор Інституту садівництва Ігор Гринік, директор Інституту картоплярства НААН Анатолій Бондарчук, директор Інституту біоенергетичних культур та цукрових буряків НААН Микола Роїк, директор Інституту водних проблем та меліорації НААН Михайло Ромащенко. 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: