Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

НААН підготує пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про насіння та садивний матеріал» 23.09.2015

НААН підготує пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про насіння та садивний матеріал»

Спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України НААН підготує пропозиції стосовно внесення змін до Закону України «Про насіння та садивний матеріал», що сприятиме захисту інтересів вітчизняної селекції та насінництва. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні бюро Президії НААН «Напрями удосконалення селекції зернових колосових культур» 22 вересня 2015 року.

Національна академія аграрних наук також підготує пропозиції до Держветфітослужби щодо удосконалення системи сортовипробування та реєстрації сортів в Україні. Заплановано проведення круглого столу «Проблеми селекції і насінництва зернових колосових культур в Україні» із залученням науковців та товаровиробників Угорщини, Польщі, Словаччини.

Під час засідання члени бюро заслухали і обговорили доповідь директора Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН, доктора сільськогосподарських наук Олександра Демидова. Він зазначив, що до Державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні на 2015 р. занесено 77 сортів миронівської селекції, у тому числі 47 сортів пшениці м’якої озимої, 7 – пшениці м’якої ярої і 3 – твердої ярої, 3 тритикале озимого, 8 – ячменю озимого, 7 – ячменю ярого, 1 – проса та 1 – сорго суданського. Державне сортовипробування проходять 22 сорти: 9 сортів пшениці озимої м’якої, 1 – ярої м’якої та 1 – ярої твердої пшениці, 3 – ячменю озимого, 7 – ячменю ярого та 1 – тритикале озимого.

За словами директора Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла, було сформовано колекцію зразків зернових культур (пшениця озима і яра, ячмінь озимий і ярий), що походять з 55 країн світу. 

12.jpg


Повернення до списку



Новини України

Пошук: