Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

День поля-2015 “Особливості вирощування зернових, зернобобових і технічних культур за умов різкоконтинентального клімату” 29.08.2015

День поля-2015 “Особливості вирощування зернових, зернобобових і технічних культур за умов різкоконтинентального клімату”

27 серпня 2015 року на базі Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН відбувся День поля-2015 “Особливості вирощування зернових, зернобобових і технічних культур за умов різкоконтинентального клімату”.

У заході взяли участь керівники та спеціалісти сільськогосподарських агроформувань різних форм власності, науковці, представники Торгового Дому ПАТ “Червона зірка” та компаній-дистриб’юторів насіння і засобів захисту рослин.

З вступним словом виступив директор департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА Сергій Коренюк. Він наголосив на  важливості та широких перспективах співпраці науковців і виробничників.

Виконуючий обов’язки директора Кіровоградської ДСГДС Ігор Семеняка проінформував учасників про науково-інноваційне забезпечення розвитку агропромислового виробництва на Кіровоградщині за умов посилення континентальності клімату. Завідуючий лабораторією біоадаптивних технологій в АПВ Назар Умрихін висвітлив основні питання адаптивності сортів озимих зернових культур різних селекційних центрів України до умов вирощування за зміни клімату. Старший науковий співробітник  лабораторії селекції і первинного насінництва зернових і технічних культур Галина Козелець охарактеризувала сучасні сорти озимих та ярих зернових культур, насінництво яких ведеться в Кіровоградській ДСГДС НААН. Присутні ознайомилися з лінійкою гібридів соняшнику та кукурудзи вітчизняної і зарубіжної селекції та сортів сої.

Вчений секретар Кіровоградської ДСГДС Олег Гайденко проінформував присутніх про особливості використання комплексу машин для обробітку ґрунту та сівби сільськогосподарських культур, а директор Торгового Дому ПАТ “Червона зірка” В’ячеслав Ківерник, продемонстрував сільськогосподарську техніку виробництва ПАТ “Червона зірка” в роботі. Учасники також оглянули сучасні виробничі потужності та виставковий комплекс сільськогосподарської техніки заводу ПАТ “Червона зірка”.

Учасники заходу отримали науково-методичні рекомендації “Особливості проведення обробітку ґрунту та сівби озимих зернових під урожай 2016 року”, ознайомились з іншими науково-методичними розробками науковців та мали змогу оформити заявки на придбання насіннєвого матеріалу сільгоспкультур під урожай 2016 року та заключити угоди на науково-консультаційне забезпечення агровиробництва.


Семінар Кіровоград


Повернення до списку



Новини України

Пошук: