Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Від бомб російських загарбників постраждав Інститут овочівництва і баштанництва НААН 19.03.2022

Від бомб російських загарбників постраждав Інститут овочівництва і баштанництва НААН

Унаслідок російського бомбардування у селищі Селекційне Харківської області значних збитків отримала будівля головного офісу Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України. Також постраждали господарські приміщення, у яких проводилася очистка і зберігання насіннєвого фонду.

Колектив Інституту докладає максимум зусиль для збереження державного майна НААН. Повністю збережений насіннєвий матеріал овочевих культур всіх категорій. Проводяться необхідні роботи для відновлення лабораторних приміщень, у яких приймають участь не тільки співробітники Інституту, а й багато мешканців селища. Отримані матеріальні збитки ретельно задокументовані, вся інформація про них надана компетентним органам. 

Також окупанти повністю зруйнували Будинок культури місцевої громади, який колектив Інституту побудував багато років тому.

"Це вже не перша спроба знищення російськими загарбниками наукових закладів Національної академії аграрних наук України. Але ми згуртовані як ніколи і впевнені, що відбудуємо наш Інститут і примножимо його славні традиції у найближчому майбутньому", - заявили науковці.

Більше фото з руйнуваннями Інституту овочівництва і баштанництва дивіться на нашій сторінці у Facebook.



Повернення до списку