Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Круглий стіл із виробництва органічного молока 21.10.2015

Круглий стіл із виробництва органічного молока


20 жовтня 2015 року віце-президент НААН академік НААН Бащенко М.І. провів Круглий стіл із виробництва органічного молока та забезпечення ним населення України. У заході взяли участь в.о. академік-секретар Відділення зоотехнії НААН доктор с.-г. наук, професор Жукорський О.М., директор Інституту тваринництва НААН член-кореспондент НААН Руденко Є.В., заступник директора з наукової роботи Інституту розведення і генетики тварин ім. М.В.Зубця НААН член-кореспондент НААН Рубан С. Ю., генеральний директор Євроорганік кандидат технічних наук Саченко В.І., голова дорадчої служби Львівської області Паньків Я.М., начальник Відділу зоотехнії та ветеринарної медицини апарату Президії НААН Костенко О.І., керівники дослідних господарств мережі НААН, науковці.

Беручи до уваги необхідність соціального розвитку сільської місцевості, збільшення доходів сільського населення від утримання великої рогатої худоби, учасники засідання обговорювали проект Євроорганік, яким передбачено створення у 22 областях України мережі молокозбиральних заготівельних пунктів та молокопереробних підприємств, обладнаних лабораторіями, потужностями для охолодження та пастеризації молока, з власними молоковозами для заготівлі молока.

Йшлося також про надання сервісних послуг домогосподарствам населення, висловлювались пропозиції щодо забезпечення високопродуктивними нетелями індивідуальних господарств, перш за все, створити спеціалізовані господарства по контрактації теличок у двомісячному віці у населення та вирощуванню нетелей у мережі ДПДГ НААН, постачання високопродуктивних нетелей в інші приватні господарські структури. Для цього необхідно покращання породного складу корів за використання методів селекції (добору і підбору) та сучасних методів штучного запліднення, належне ветеринарне забезпечення.

Дану роботу доручено очолити Інституту розведення і генетики тварин ім. М. В. Зубця НААН, ТОВ «Євроорганік» та Інституту тваринництва НААН.


Повернення до списку