Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Внесок науковців НААН у розвиток нутріївництва в Україні 22.09.2015

Внесок науковців НААН у розвиток нутріївництва в Україні

19 вересня 2015 року на базі ПрАТ НВО «Прогрес», м. Черкаси, за ініціативи Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН, звірогосподарства ПП «Рунас» (Миколаївська обл.) і редакційної колегії журналу «Кролиководство и звероводство» відбулась науково-практична конференція «Відродження нутріївництва України» за участі віце-президента НААН Бащенка М.І., представників установ Академії та вишів аграрного профілю.

З привітальним словом до присутніх звернувся віце-президент НААН академік НААН Бащенко М.І. та наголосив на необхідності подальшого розвитку підгалузі, зокрема створенні інформаційної селекційної бази даних.

На пленарному засіданні було заслухано доповіді, які відзначилися актуальністю, науковою новизною, практичною цінністю, а також відобразили накопичений науковий та виробничий досвід, розкрили стан і перспективи досліджень у нутріївництві. Учасники засідання розглянули питання ведення галузі нутріївництва в сучасних умовах, його племінного обліку і бонітування, стандартизації хутрової сировини та м’яса нутрій, ветеринарного захисту тварин, використання організаційно – економічних методів зниження собівартості продукції тощо.

Під час роботи конференції діяла виставка об’єктів нутріївництва, зокрема демонструвались нутрії різних типів забарвлення, яких представили звірівники-аматори.

За підсумками роботи конференції учасники прийняли звернення до фахівців галузі стосовно шляхів подальшого розвитку галузі, яке буде опубліковане в журналі «Кролиководство и звероводство». 


Повернення до списку