30.11.2023 12:24:00
Із картоплі, яку вивели науковці НААН, робитимуть фіолетові чипси
Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили чимало сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті.
Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія "Чипси Люкс" зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.
Інститут стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів.

12.11.2025 10:48:00
Президія НААН повідомляє про ФЕЙК...

13.11.2025 10:30:00
Відкриття Дублетного центру генетичних ресурсів рослин України...

27.10.2025 15:16:00
Працівники установ НААН долучилися до Радіодиктанту національної єднос...

23.10.2025 15:21:00
Зустріч президента НААН Ярослава ГАДЗАЛА з Послом Республіки Таджикис...

20.10.2025 18:22:00
Про вибори президента НААН...

15.10.2025 13:37:00
Насінництво кукурудзи в Україні: стан та перспективи...

15.10.2025 13:35:00
Науковці НААН представили сорти цибулі незвичної форми з рекордною вро...

14.10.2025 13:28:00
НААН України готується до проведення виборів президента НААН та членів...

03.10.2025 15:37:00
Національна академія аграрних наук України готується до проведення виб...

02.10.2025 09:36:00
Видавнича діяльність Державного видавництва «Аграрна наука» НААН ...
