30.11.2023 12:24:00
Із картоплі, яку вивели науковці НААН, робитимуть фіолетові чипси
Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили чимало сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті.
Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія "Чипси Люкс" зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.
Інститут стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів.
20.01.2025 10:50:00
Миронівський інститут пшениці отримав нові селекційні сівалки від Уряд...
31.12.2024 18:27:00
Ярослав Гадзало і колектив апарату Президії Національної академії агра...
24.12.2024 20:00:00
Президент Ярослав Гадзало і колектив апарату Президії Національної ака...
18.12.2024 13:44:00
«Інноваційні підходи до тваринництва в умовах кліматичних змін: роль ш...
05.12.2024 13:03:00
Звіт про закордонне наукове стажування Олени Корзун...
12.12.2024 13:23:00
Пішов із життя видатний науковець Леонід Якович Новаковський...
11.12.2024 10:38:00
Перспективи розвитку переробки сільськогосподарської продукції у повоє...
11.11.2024 15:33:00
Таїровські читання «OIV та сучасні методи аналізу в галузі виноградарс...
29.10.2024 11:02:00
Науковець Інституту аграрної економіки НААН взяв участь у форумі IFAD ...
28.10.2024 13:49:00
До 140-річчя від дня народження видатного вченого-ґрунтознавця Олексія...