30.11.2023 12:24:00
Із картоплі, яку вивели науковці НААН, робитимуть фіолетові чипси
Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили чимало сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті.
Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія "Чипси Люкс" зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.
Інститут стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів.

28.11.2025 13:45:00
Премія Президента України для молодих вчених 2025 року ...

21.11.2025 12:00:00
Підписано Меморандум про співпрацю НААН України та НАМН України. ...

21.11.2025 09:42:00
KAUseеds - перша українська академічна торгова площадка...

14.11.2025 09:52:00
Привітання до Дня працівників сільського господарства України...

13.11.2025 10:30:00
Відкриття Дублетного центру генетичних ресурсів рослин України...

27.10.2025 15:16:00
Працівники установ НААН долучилися до Радіодиктанту національної єднос...

23.10.2025 15:21:00
Зустріч президента НААН Ярослава ГАДЗАЛА з Послом Республіки Таджикис...

20.10.2025 18:22:00
Про вибори президента НААН...

15.10.2025 13:37:00
Насінництво кукурудзи в Україні: стан та перспективи...

15.10.2025 13:35:00
Науковці НААН представили сорти цибулі незвичної форми з рекордною вро...
