30.11.2023 12:24:00

Із картоплі, яку вивели науковці НААН, робитимуть фіолетові чипси
Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили чимало сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті.
Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія "Чипси Люкс" зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.

Інститут стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів.

15.10.2025 13:37:00
Насінництво кукурудзи в Україні: стан та перспективи...

15.10.2025 13:35:00
Науковці НААН представили сорти цибулі незвичної форми з рекордною вро...

14.10.2025 13:28:00
НААН України готується до проведення виборів президента НААН та членів...

08.10.2025 17:51:00
НААН оголошує конкурс на здобуття премії «За видатні досягнення в агра...

03.10.2025 15:37:00
Національна академія аграрних наук України готується до проведення виб...

02.10.2025 09:36:00
Видавнича діяльність Державного видавництва «Аграрна наука» НААН ...

24.09.2025 10:00:00
Наукове забезпечення розвитку селекції у скотарстві України...

19.09.2025 12:17:00
Розвиток аграрної науки на платформі державно-приватного партнерства...

17.09.2025 12:32:00
6 тисяч років історії: Миронівський інститут пшениці отримав унікальне...

16.09.2025 10:12:00
Результати діяльності Ради молодих вчених Інституту аграрної економіки...