Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

В “Асканії-Нова” тварин від загибелі рятують самовіддані працівники та небайдужі люди 31.08.2022

В “Асканії-Нова” тварин від загибелі рятують самовіддані працівники та небайдужі люди

До повномасштабної війни тварини в біосферному заповіднику “Асканія-Нова” Національної академії аграрних наук України жили щасливим життям: мали вдосталь корму, вільний простір та людей, які дбали про них. Це місце не було зоопарком, кожен відвідувач був тільки гостем у світі природи. Все змінилося з приходом російських агресорів на територію нашої країни. Тисячі підопічних заповідника опинилися під загрозою голодної смерті. Лише завдяки самовідданим працівникам та небайдужим людям тварини не загинули.

Не маючи змоги використати кошти по передбачених поточних видатках, які знаходяться на реєстраційних рахунках установи в Управлінні Державної казначейської служби України (наразі асигнування та оплата здійснюються виключно по заробітній платі з нарахуваннями і комунальних послугах), усі нагальні проблеми щодо утримання колекцій, охорони та збереження природних і штучних екосистем Біосферного заповідника "Асканія-Нова" вирішуються за допомогою благодійних внесків. Через окупацію та припинення транспортної логістики з підконтрольної території, єдиним реальним механізмом допомоги дотепер лишається переказ коштів.

Попри небезпеку, співробітники біосферного заповідника “Асканія-Нова” НААН продовжують дбати про підопічних тварин та не покидають їх.

"Хочемо щиро подякувати всім небайдужим до життя заповідника і причетним до оголошеного збору коштів на ветеринарні препарати! Спільними зусиллями закрили більшу частину потреб. Наразі шукаємо решту необхідного", - зазначають працівники, яким за 10 днів вдалося зібрати більшу частину необхідних коштів і закупити ветеринарні препарати для тварин.

“Асканія-Нова” вже готується до зими, вірить у перемогу України та дякує за допомогу.

Долучайтесь до порятунку тварин в окупації за реквізитами:

На карту Приватбанку: 5168 7573 9035 4795 (Старовойтова Тетяна Вікторівна)

IBAN: UA063052990000026204695351822

РНОКПП 3385506181

На рахунок Української природоохоронної групи UNCG за реквізитами:

Отримувач: ГО “Українська природоохоронна група”

Банк АО КБ «ПРИВАТБАНК»

IBAN UA193052990000026001015011451

ЄДРПОУ 42003795

Призначення платежу: "Допомога для заповідника "Асканія-Нова".

Реквізити для іноземних переказів за посиланням з приміткою "Допомога для заповідника "Асканія-Нова".

PayPal: starovoitovatetana@gmail.com


Повернення до списку



Новини України

Пошук: