Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Агрофірма з Грузії замовила в Інституті зрошуваного землеробства партію елітного насіння озимої пшениці 06.12.2021

Агрофірма з Грузії замовила в Інституті зрошуваного землеробства партію елітного насіння озимої пшениці

Агрофірма з Грузії замовила в Інституті зрошуваного землеробства Національної академії аграрних України для випробувань партію з 20 тонн елітного насіння озимої пшениці п’яти сортів, виведених науковцями.

Про це пише Новий день.

Замовники хочуть оцінити в своїх кліматичних умов такі властивості пшениці як стійкість до шкідників та посухи. За пшеницю грузинські хлібороби сплатили близько пів мільйона гривень.

Директорка Інституту зрошуваного землеробства Раїса Вожегова задоволена таким результатом і каже, що селекціонерам ці кошти вкрай потрібні.

"Нещодавно ми придбали у лізинг нову "дощувалку" зі США. Із державного бюджету цю вартісну угоду не фінансували, тож кошти на лізингові внески інститут заробляє самостійно, зокрема й за рахунок міжнародних угод з продажу насіння. Адже окрім контракту з Грузією, Інститут зрошуваного землеробства записав собі в актив ще й реалізацію 40 тонн зерна озимої пшениці двом замовникам з Туреччини. Платню за пшеницю вони внесли авансом, і першу партію озимих їм уже відвантажили, а другу планують відправити до кінця року".



Повернення до списку



Новини України

Пошук: