Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Участь Інституту картоплярства НААН в "Картопляному блокчейні - 2021" сприятиме вирішенню важливих питань розвитку вітчизняного картоплярства 27.08.2021

Участь Інституту картоплярства НААН в "Картопляному блокчейні - 2021" сприятиме вирішенню важливих питань розвитку вітчизняного картоплярства


Як відомо, картоплярство є однією із пріоритетних галузей сільськогосподарського виробництва в Україні,  тому Всеукраїнський день картоплі - спеціалізований захід Української асоціації виробників картоплі, що охоплює весь виробничий ланцюжок в картоплярстві: від вибору сортів картоплі, техніки та технологій її саджання, вирощування, зрошування до збирання, транспортування,  сортування та зберігання, став помітною подією для українських аграріїв.  

Цьогоріч Всеукраїнський день картоплі "Картопляний блокчейн-2021" проходить 26-27 серпня. Організатори заходу - УАВК і ДЛГ Україна - обрали місцем локації заходу ФГ "Аделаїда" (с. Чулаківка, Херсонської обл.).

З програмою заходу можна ознайомитись тут

Активну участь у "Картопляному блокчейні -2021"  взяв Інститут картоплярства НААН. Як відомо, Інститут картоплярства є провідною установою, яка проводить наукові дослідження з питань картоплярства і здійснює науковий супровід галузі за цілим спектром напрямів: від  біо- та днк-технологій, селекції, насінництва, оздоровлення та прискореного розмноження оздоровленого садивного матеріалу, діагностики латентної форми ураження фітопатогенами, технологій захисту рослин до законодавчої роботи та розробки державних  програм  розвитку галузі картоплярства.

 1.jpg

На демонстраційному полі Всеукраїнського дня картоплі "Картопляний блокчейн-2021" науковціями Інституту представлено 12 сортів картоплі селекції ІК НААН,  різних за групами стиглості та господарського призначення. Підвищеною увагою відвідувачів заходу користувалась також виставкова експозиція Інституту.

 3.JPG

Показові локації Інституту картоплярства НААН відвідали міністр АПР Роман Лещенко та перший заступник міністра АПР Тарас Висоцький. На виконання стратегічної лінії Президії НААН з розвитку вітчизняного картоплярства, в.о. директора Інституту Олександр Никитюк  акцентував увагу очільників АПР на важливості відродження  державної програми насінництва у картоплярстві. Оскільки основне виробництво насіннєвого матеріалу картоплі   вітчизняних сортів зосереджено саме в Інституті картоплярства  НААН та установах  мережі Інституту, Інститут картоплярства має потужний всебічний потенціал і значні інноваційні напрацювання для розвитку цієї програми.  Керівники аграрної галузі повністю підтримали пропозицію щодо відродження  та розитку державної програми насінництва у картоплярстві, пообіцявши науковцям Інституту картоплярства НААН всебічну підтримку Міністерства аграрної політики та продовольства України у цьому питанні.

4.jpg

Нагадаємо, що вченими Інституту картоплярства НААН розроблено ряд  програм та заходів з  насінництва картоплі, надано пропозиції до Верховної Ради України Про внесення змін до Закону України «Про насіння і садивний матеріал»

6.JPG

Повернення до списку



Новини України

Пошук: