Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Президент НААН та Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні обговорили можливості поглиблення співробітництва в науковій галузі 03.02.2021

Президент НААН та Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні обговорили можливості поглиблення співробітництва в науковій галузі


03 лютого 2021 р Національну академію аграрних наук України з візитом ввічливості відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Курманов. Його супроводжував радник з торгово-економічних питань Посольства - Бабур Расулов.

 

Під час зустрічі з президентом Академії Ярославом Гадзалом обговорювалися питання поглиблення узбецько-українського співробітництва в науковій галузі.

Ярослав Гадзало зазначив, що НААН віддає належне всім позитивним аспектам у взаєминах між релевантними інституціями країн і налаштована й надалі їх розвивати. Наукова база Академії дозволяє започаткувати низку проєктів з різних галузей аграрної науки з урахуванням переваг Сторін, насамперед:

-         Інформаційна система «Генофонд рослин»;

-         Методологія селекції сільськогосподарських культур, адаптованих до зміни клімату;

-         Взаємодія у сфері використання водних ресурсів;

-         Об’єднання напрацювань з питань тваринництва;

-         Державно-приватне партнерство тощо.

Сторони погодились, що як для Узбекистану, так і для України, застосування інноваційних проектних рішень і нових науково-технічних розробок є вкрай важливим фактором для гармонійного розвитку аграрно-промислового комплексу обох країн.

IMG_20210203_120250.jpg

Ключовий підсумок зустрічі – розпочато діалог з реалізації у сучасній площині науково-технологічного співробітництва.

IMG_20210203_120624.jpg

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: