Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

01.02.2021

У рамках зустрічі директора Інституту водних проблем і меліорації НААНУ з послом Республіки Узбекистан в Україні досягнуто низку важливих домовленостей

144198460_3878451652177287_8147726244619338616_n.jpg

25 січня 2021 року директор Інституту водних проблем і меліорації НААНУ Михайло Ромащенко провів зустріч з послом Республіки Узбекистан в Україні Алішером Курмановим.

Участь у зустрічі також взяли радник з торгово-економічних питань посольства Бабур Расулов та співробітник Інституту водних проблем і меліорації Андрій Прокопенко.

Основну увагу було приділено практичним питанням розвитку економічних взаємовідносин між Республікою Узбекистан та Україною у цілому та сільському господарстві зокрема. Досягнуто домовленості у встановленні діалогу між Інститутом та профільними організаціями Республіки Узбекистан в рамках налагодження інституціонального співробітництва, а також застосування передових українських технологій в сфері водного господарства в республіці.

За результатами зустрічі сторони домовились про наступне:

налагодити співпрацю із зацікавленими державними та комерційними установами;

організувати онлайн зустрічі з питань обміну ідеями та досвідом з питань зрошення, відновлення та меліорації земель Узбекистану;

обговорити можливість навчання аспірантів та магістрів з Узбекистану на базі Інституту;

обговорити та розробити конкретний план спільної участі науковців України та Узбекистану у конференціях та наукових заходах.

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: