Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Міжнародна конфереція «Сучасні аспекти апітерапії» на базі Інституту бджільництва імені П.І. Прокоповича НААН об’єднала науковців України, Молдови, Турції, Південної Кореї 18.12.2020

Міжнародна конфереція «Сучасні аспекти апітерапії» на базі Інституту бджільництва імені П.І. Прокоповича НААН об’єднала науковців України, Молдови, Турції, Південної Кореї


17 грудня 2020 року на базі ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» відбулась міжнародна конференція «Сучасні аспекти апітерапії», яка внесена до реєстру конференцій УКРІНТЕІ (Український Інститут Науково-технічної Експертизи Та Інформації).

Участь у заході взяли представники України, Молдови, Турції, Південної Кореї. Науковці та практики, які розвивають та досліджують питання апітерапії, окреслили поточні проблемні питання та досягнення галузі.

У вітальному слові Президента НААН, академіка Гадзала Я.М., яке було направлено учасниками конференції, зазначено, що ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» є провідною установою галузі, платформою, яка об’єднує вчених та практиків галузі бджільництва, а також апітерапії.

Відкрив конференцію директор, д.с-г.н., професор Володимир Олексійович Постоєнко, який представив програму конференції та напрямки доповідей спікерів.

Насичена програма конференції включала доповіді спікерів про ключові питання апітерапії в розрізі взаємодії науковців з практиками галузі, як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Президент Міжнародної асоціації апітерапевтів, Др. Алі Тімучин (Туреччина) окреслив низку проблем щодо популяризації апітерапії серед медичної спільноти та шляхи вирішення цих проблем.

Пасічниками-новаторами були запропоновані інструменти покращення апітерапевтичних процедур, а представником науково-дослідної групи з Південної Кореї Др. Фрунзе О.Н. представлені напрямки покращення селекції бджіл.

Конференція, модераторами якої виступили завідувач лабораторії апітерапії ННЦ «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича»,  к.м.н., доцент Дінець А.В. та провідний науковий співробітник, д.ф.н., професор Линовицька О.В., пройшла у жвавих дискусіях, і онлайн формат її проведення на платформі Zoom цьому не заважав.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: