Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

17.12.2020

Президія НААН відбулась в режимі онлайн конференції - розглянуто низку важливих питань


16 грудня 2020 р.  в режимі онлайн конференції відбулося засідання Президії Національної академії аграрних наук України, під час якого було розглянуто низку важливих питань. 

Так, учасники засідання заслухали доповідь завідувача відділу селекції  пшениці Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення, академіка НААН Миколи  ЛИТВИНЕНКА «Селекція і насінництво пшениці в Україні: стан та перспективи в умовах змін клімату». Заслухавши і обговоривши доповідь, Президія НААН зазначила, що установами Академії в рамках виконання ПНД «Зернові культури» за останні роки проведено значну роботу з розроблення нових методів селекції, створення нового цінного вихідного селекційного матеріалу, а на його основі – якісних сортів пшениці м’якої і твердої озимої та ярої. 

(Детальніше про результати діяльності установ та рекомендації, зазначені в постанові Президії, читайте у наступній публікації).

Директор Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН, член-кореспондент НААН Юрій Полупан проінформував з питання «Про ефективність діяльності Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН».

На порядку денному також стояли наступні питання: Про ефективність використання коштів державного бюджету та результати виконання програм наукових досліджень науковими установами Національної академії аграрних наук України за 9 місяців 2020 року; Про підсумки фінансово-господарської   діяльності експериментально-виробничої бази Національної академії аграрних наук України за 9 місяців 2020 року; Про орієнтовні плани роботи Президії і бюро Президії НААН на І півріччя 2021 року; Про присудження премій НААН «За видатні досягнення в аграрній науці» 2019 року; Про результати наукової експертизи фундаментальних та прикладних завдань, поданих на конкурс для виконання у програмах наукових досліджень НААН на 2021-2025 роки; Про внесення генофондної популяції сірої української породи великої рогатої худоби до переліку наукових об’єктів, що становлять «національне надбання» та інші.

Президія розглянула низку питань про нагородження працівників установ Академії:

Про нагородження Почесною відзнакою НААН:

 

-

головного наукового співробітника Національного наукового центру
«Інститут механізації та електрифікації сільського господарства»

ВОЖИКА Юлія Григоровича;

 

-

провідного наукового співробітника відділу адаптивних інтенсивних технологій зернобобових, круп’яних та олійних культур Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН» ГОЛОДНОЇ Антоніни Василівни;

 

-

завідувача лабораторії селекції та насінництва багаторічних бобових трав Носівської селекційно-дослідної станції Миронівського інституту пшениці імені  В.М. Ремесла БОЖЕНКА Анатолія Івановича.

 

-

старшого наукового співробітника лабораторії забезпечення якості кормів Державної дослідної станції птахівництва НААН КОТИКА Анатолія Миколайовича;

 

-

члена-кореспондента НААН, доктора ветеринарних наук
ЯБЛОНСЬКОГО Валентина Андрійовича;

 

Про нагородження Почесною грамотою НААН:

 

-

завідувача відділу електрифікації та автоматизації агропромислового виробництва ННЦ «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» ДОВБНЕНКА Олега Федоровича;

 

 

Про нагородження Пам’ятною медаллю «100 років НААН»

 

-

старшого наукового співробітника сектору наукової бібліографії та біографістики Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН, почесного члена НААН АПОСТОЛА Михайла Володимировича.

 

Вітаємо колег та бажаємо нових професійних досягнень і усіляких особистих гараздів!

 

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: