Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

28.08.2020

День Поля - 2020 в ДУ Інституті зернових культур НААН: селекційні досягнення, нові технологічні розробки, демонстрація сільгосптехніки


27  серпня 2020 р. відбувся День поля - 2020, організатором якого став ДУ Інститут зернових культур  НААН.  Участь у заході взяли Президент НААН Ярослав Гадзало, вчені науково-дослідних установ та НААН, фермери, керівники та головні агрономи сільгосппідприємств, представники обласних та районних управлінь агропромислового розвитку Дніпропетровської області. Зокрема,  у заході взяли  участь представники компаній  КВС, Байєр, ЗААТЕН-УНІОН Румунія, НВФГ «Компанія «Маїс», тощо. Всього  у заході  було  зареєстровано понад 100 учасників із насінницьких господарств та товаровиробників.

6.JPG

Звертаючись до учасників заходу з вітальним словом, Ярослав Гадзало акцентував на інноваційних напрямах розвитку галузі рослинництва та наголосив на особливій ролі Інституту зернових культур  НААН, що є  головною установою науково-методичного центру, який координує роботу 29 наукових установ НААН, проводить важливі, особливо за нинішніх критичних кліматичних умов, фундаментальні і прикладні дослідження в рослинництві з метою прискорення науково-технічного прогресу у галузі зерновиробництва.

10.JPG

Директор ДУ Інститут зернових культур НААН Владислав Юрійович  Черчель ознайомив присутніх з селекційними досягненнями та технологічними розробками Інституту на 1 відділенні господарства. Ознайомлення з гібридами кукурудзи селекції НААН та іноземної селекції відбулося у с. Василівка, на 2 відділенні господарства, його провів завідувач відділу селекції і насінництва зернових культур Борис Володимирович Дзюбецький.

11.JPG

У рамках Дня поля також відбулася демонстрація селекційної та сільськогосподарської техніки ДУ ІЗК НААН, представлена техніка від компаній «Агроспейс» і «Фармер» .

12.JPG

Детальніше про заходи та підсумки Дня поля та  наукові здобутки ДУ Інститут зернових культур  НААН, читайте у наступних публікацій.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: