За участі науковців НААН вперше в Україні розпочато виробництво гіпоалергенного молока А2
Науковці Сумського національного аграрного університету у співпраці з колегами Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та Інституту фізіології імені Богомольця Національної академії наук України, на базі Племінного заводу ДП « Дослідне господарство Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН» та Сумської приватної сироварні ТМ «O’BEREG», вперше в Україні розпочали виробництво гіпоалергенного молока А2.
Цій події передувала кропітка робота селекціонерів, генетиків, які протягом тривалого часу працювали зі стадом бурої худоби Дослідного господарства. Науковці та практики сподіваються, що результати роботи допоможуть зберегти унікальну буру худобу.
«Перші в Україні започатковуємо промислове виробництво гіпоалергенного молока А2. Це унікальний для вітчизняного ринку продукт. Адже молоко А2 є гіпоалергенним та належить до категорії здорового харчування», - написав на своїй сторінці у Facebook голова Сумської ОДА Роман Грищенко, зауваживши, що це виробництво — приклад ефективної взаємодії влади, науки та бізнесу.
Докладніше – у матеріалі за посиланням
Пошук:
24.09.2018
Українські органічні крупи користуються високим попитом на ринках ЄС
18.09.2018
На підтримку агровиробників на 2019 рік передбачено близько 7 мільярдів гривень
12.09.2018
Рекордні врожаї винограду в Західній Україні
11.09.2018
В Україні збільшується виробництво згущеного молока
10.09.2018
В 2018 році очікується історичний обсяг врожаю кукурудзи
Новини України 606 — 610 з 833
Початок | Поперед. | 120 121 122 123 124 | Наст. | Кінець