Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Дні поля стартували в Одеській області, на полях Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення 28.05.2020

Дні поля стартували в Одеській області, на полях Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення

26 травня 2020 року розпочався  тиждень Днів поля, який проводить Національна академія аграрних наук України з метою демонстрації, аналізу нових і перспективних в Україні сортів і гібридів сільськогосподарських культур селекції установ Академії, а також технологій їх вирощування, які вітчизняні селекціонери можуть запропонувати для виробництва.
Заходи у рамках Днів поля стартували в Одеській області, на полях Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення. Участь у них взяли науковці аграрної галузі,  керівники дослідних господарств, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, агарних підприємств з усіх куточків України.

Директор Селекційно-генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення Вячеслав Михайлович Соколов наголосив на тому, що за нинішніх складних погодних умов завданням вчених є об’єднання за короткий проміжок часу своїх знань і наукових напрацювань для поновлення сортового, репродукційного складу і забезпечення аграрних господарств насінням озимої пшениця і ячменя. Дотримання агротехнічних вимог, використання знань технологів по захисту рослин, селекціонерів  дає можливість отримати гарний врожай за будь-яких погодних умов, доказом чому є стан озимих на дослідних полях інституту. Збереження у доброму стані посівів озимих культур забезпечило використання інноваційних технологій та наукових розробок Інституту, які  істотно зменшили згубний вплив несприятливих погодних умов на сільськогосподарські культури.

«Насінництво не втрачене. Ми працюємо з насінням кращих сортів, які у нас є, і  готові надавати їх нашим партнерам», - наголосив науковець.

Дні поля продовжаться в Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях. Акцент буде зроблено на особливостях і перевагах озимих та ярих культур вітчизняної селекції при вирощуванні на богарних полях.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: