Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Створення умов для переважного використання насіння вітчизняної селекції 14.05.2020

Створення умов для переважного використання насіння вітчизняної селекції

В умовах глобалізації жодна країна не забезпечує себе насінням на всі 100 %, неодмінно зберігаючи при цьому частку власного виробництва цього специфічного товару з високим вмістом інтелектуальної власності. Вартість 1 тонни насіннєвої пшениці дорівнює вартості 5 – 10 тонн товарного зерна пшениці,  а продавши за кордон 1 тонну насіннєвої кукурудзи, можна придбати до 50-70 тонн товарного зерна кукурудзи.

 

У цьому контексті найбільш вагомим показником ефективності розвитку країни на світовому ринку насіння є співвідношення експорту насіння до його імпорту, адже основні країни-експортери насіння є одночасно й найбільшими імпортерами, зазначив завідувач відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Олександр Захарчук.

 

Яке місце займає Україна серед операторів експортно-імпортних операцій з насінням сільськогосподарських культур у світі читайте на сайті Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» за посиланям:

 

http://www.iae.org.ua/presscentre/archnews/2844-ukrayina-sered-nayhirshykh-operatoriv-eksportno-importnykh-operatsiy-z-nasinnyam-silskohospodarskykh-kultur-oleksandr-zakharchuk.html


Повернення до списку



Новини України

Пошук: