Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Науковці ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» взяли участь у розробці Плану заходів на 2021–2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року 04.05.2020

Науковці ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» взяли участь у розробці Плану заходів на 2021–2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року

Розпорядженням голови Луганської обласної держадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації затверджено План заходів на 2021–2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року, в розробці якого взяли участь науковці Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» у частині виконання завдання: «Контроль за якістю ґрунтів та невиснажливого їх використання. Підвищення родючості ґрунтів».

Результатом виконання плану буде підвищення продуктивності та ефективності сільського господарства Луганської області за рахунок контролю за якістю ґрунтів з боку місцевих громад, що повинно сприяти істотному зменшенню деградації ґрунтів.

На першому етапі виконання плану на площі 984 тис. га науковцями Інституту будуть обстежені 12 адміністративних районів, з наданням керівництву кожної громади п’яти карт (еродованості ґрунтів, забезпеченості азотом, фосфором, калієм, рН) та адресних проектів охорони та раціонального використання земель. Указані проекти стануть основою для контролю за умовами укладання договорів оренди земель і будуть містити аналіз стану земель у громаді, рекомендовану структуру посівних площ, розрахований мінімум внесення рослинних решток на полях і мінімум повернення елементів живлення з добривами, рекомендації з догляду за лісосмугами.

Завантажити План заходів на 2021–2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року


Повернення до списку



Новини України

Пошук: