Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Пам’яті всесвітньо відомого українського вченого-генетика, селекціонера, біотехнолога та агроеколога О.О.Созінова 25.04.2020

Пам’яті всесвітньо відомого українського вченого-генетика, селекціонера, біотехнолога та агроеколога О.О.Созінова

26 квітня виповнилось би 90 років з дня народження видатного вченого-генетика, селекціонера, фундатора і першого президента Української академії аграрних наук, доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка НАН та НААН України, ВАСГНІЛ та РАСГН, Академій аграрних наук Білорусі, Грузії, Академії наук Республіки Казахстан, Академії наук Німецької Демократичної Республіки, Заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державних премій України та Російської Федерації СОЗІНОВА ОЛЕКСІЯ ОЛЕКСІЙОВИЧА.

«Він прожив довге і яскраве життя у науці, назавжди залишивши у скарбниці людської пам’яті свої видатні досягнення. Вчений, організатор науки, турботливий вихователь молоді він був і нашим шанованим колегою як багаторічний директор і великий друг інституту», - згадують про Олексія Олексійовича колеги з Селекційно-генетичного інституту,  із здобутками та успіхами якого був тісно переплетений життєвий шлях О.О. Созінова. Як керівник інституту він багато зробив для розвитку багатопланових досліджень з генетичних основ селекції, якісного удосконалення сільськогосподарських культур, сприяв розвитку новітніх напрямів − молекулярної біології, цитогенетики, генетики якості зерна і генетичних основ селекції, селекції гібридного соняшнику, насіннєзнавства і багато інших.

Вчений залишається взірцем високого професіоналізму, беззаперечної надійності та відданості роботі.

Про науковий шлях Олексія Олексійовича Созінова, спогади колег про нього, дивіться за посиланнями

http://naas.gov.ua/upload/iblock/c28/%D0%A1%D0%BE%D0%B7%D1%96%D0%BD%D0%BE%D0%B2_%D0%9E.%D0%9E.%20(1).pdf  


Повернення до списку



Новини України

Пошук: