Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Особливості догляду за ранніми ярими зерновими культурами після весняних заморозків 24.04.2020

Особливості догляду за ранніми ярими зерновими культурами після весняних заморозків

Упродовж першої та другої декад квітня в Україні спостерігалися несприятливі агрометеорологічні умови для росту та розвитку озимих та ярих зернових культур внаслідок сухої сонячної погоди без ефективних опадів, значних коливань температури повітря, критично низької відносної вологості повітря, суховійних явищ.
На ранні ярі зернові культури такі погодні умови впливали жорсткіше, проявлялася шкідлива дія найсильніших заморозків першої та другої декади квітня. Одночасно на ранніх посівах, де також відмічено пошкодження рослин заморозками у першій декаді квітня, відбувалося і відростання нових зелених листків.
Стратегія догляду за посівами ранніх ярих зернових культур повністю залежатиме від інтенсивності впливу таких небезпечних метеорологічних явищ як заморозки, температурні стреси, посуха тощо.
Особливості монітрингу стану посівів ранніх ярих культур, рекомендації щодо особливостей внесення добрив та контролювання чисельності шкідників і хвороб рослин, боротьби з бур’янами тощо, розроблені фахівцями ННЦ «Інститут землеробства НААН», читайте на сайті установи за посилання
м:

http://zemlerobstvo.com/news/osoblivosti-doglyadu-za-rannimi-yarimi-zernovimi-kulturami-pislya-vesnyanih-zamorozkiv-2020-r/


Повернення до списку



Новини України

Пошук: