Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Збереження ґрунтової вологи для майбутнього врожаю – рекомендації від ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» 17.04.2020

Збереження ґрунтової вологи для майбутнього врожаю – рекомендації від ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського»

Гідрометеорологічні умови зимового періоду 2019-2020 рр. не забезпечили формування запасів продуктивної вологи в ґрунтах України, достатніх для повноцінного росту та розвитку сільськогосподарських рослин. Дефіцит вологи в ґрунті став наслідком недостатніх опадів протягом зимового періоду, раннього настання сухого та прохолодного весняного періоду.

У східному Лісостепу запаси вологи в ґрунтах становлять 55-70% від оптимуму, а у північно-східному Степу близькі до критичного рівня. Для збереження вологи рекомендується коригування структури посівів, агротехнічні, агрохімічні та меліоративні заходи. Фахівцями Національного наукового центру «Інститут грунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» підготовлено рекомендації аграріям щодо особливостей проведення весняно-польових робіт 2020 року.

Детальніше: http://www.issar.com.ua/uk/news/rekomendaciyi-agrariyam-shchodo-osoblyvostey-provedennya-vesnyano-polovyh-robit-2020-roku


Повернення до списку



Новини України

Пошук: