Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Рада молодих вчених Інституту сільськогосподарської мікробіології та АПВ НААН (м. Чернігів)  - об’єднання талановитих і успішних науковців 16.04.2020

Рада молодих вчених Інституту сільськогосподарської мікробіології та АПВ НААН (м. Чернігів) - об’єднання талановитих і успішних науковців

Досвід країн з найвищим рівнем національної конкурентоспроможності доводить, що визначальним чинником економічного розвитку, запорукою прогресу сучасного цивілізованого суспільства є активна участь у них молодого покоління – освіченого, цілеспрямованого, мотивованого. На сучасному етапі розвитку аграрної галузі складно переоцінити роль досягнень та розробок, ініційованих молодими вченими, які попри усі складнощі і проблеми щодо належної підтримки вітчизняної аграрної науки,успішно працюють над її розвитком.  

Молоді вчені є авторами та співавторами численних статей, практичних і методичних рекомендацій, монографій, патентів України на винаходи та корисні моделі.

З метою об’єднання наукової молоді, активізації співпраці, обміну досвідом на спільних засіданнях та наукових конференціях в НААН України створена та успішно функціонує Рада молодих вчених. Ради молодих вчених створені і при інститутах Академії. Їх завдання - сприяння вирішенню проблем молодих науковців та сприяє професійному та соціальному зростанню наукової молоді.

Наша сьогоднішня розповідь про Раду молодих вчених Інституту сільськогосподарської мікробіології та АПВ НААН м. Чернігів

Вже 40 років Рада молодих вчених ІСМАВ НААН об’єднує талановитих науковців. Діяльність Ради спрямована на підтримку молоді Інституту в повсякденних дослідженнях, маленьких кроках згідно запланованим цілям і є командою мрійливих і сміливих вчених. З року в рік молодь Інституту проводить різноманітні дослідження в галузі сільськогосподарської мікробіології, апробує отримані результати на міжнародних і всеукраїнських конференціях, публікує власні здобутки в фахових виданнях та приймає участь у наукових конкурсах.
Голова Ради молодих вчених, кандидат сільськогосподарських наук 
Анна Кислинська стала лауреатом премії Президента України для молодих вчених в 2019 році. І, не спиняючись на досягнутому, разом з кандидатом сільськогосподарських наук Анною Цехмистер спробували сили в новому конкурсі та представили роботу «Мікробно-рослинна взаємодія в екологічних технологіях вирощування сільськогосподарських культур» на здобуття Премії Верховної Ради України молодим ученим.
За ініціативи молодих науковців щороку на базі Інституту мікробіології та агропромислового виробництва проводиться науково-практична конференція "Мікробіологія в сучасному сільськогосподарському виробництві". В цьому році стартував новий науково-освітній проект "Школа молодих вчених". Молоді науковці проводять практичні заняття з сільськогосподарської мікробіології та навчають аспірантів і студентів міста Чернігова основам мікробіологічних досліджень. Адже основа розвитку науковця - це вміння ділитися своїми здобутками та надихати інших.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: