Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

13.09.2019

3-й Всесвітній Форум зі Зрошення

З 1 по 7 вересня 2019 року на острові Балі проходив 3-й Всесвітній Форум зі Зрошення, організований Міжнародною Комісією з Іригації і дренажу.

Темою цьогорічного Форуму було питання: «Розвиток водних ресурсів, продовольства та харчування у конкурентному середовищі». Основними питаннями, що обговорювалися на Форумі були: «Забезпечення політичного середовища для водної, продовольчої та енергетичної безпеки», «Роль громадянського суспільства та недержавних гравців з фокусом на фермерів та дорадницькі служби» та «Покращення продуктивності водних ресурсів у сільському господарстві з акцентом на трансформацію сільських територій».

У заході взяли учать 1400 делегатів, з яких більше 600 чоловік були іноземні гості.

Робота Форуму проходила у паралельних сесіях та включала в себе семінари організовані такими організаціями як ФАО, Світовий Банк, Глобальне Водне Партнерство та інші. Для налагодження політичного діалогу у сфері сільського господарства, а саме секторі зрошення та дренажу було проведено Міністерську панель.

В рамках Форуму було проведено тренінг для молодих професіоналів на тему «Розбудова потужностей для підвищення ефективності зрошуваного землеробства» та «Он-лайн система бенчмаркінгу для зрошення та система управління активами».

Українську делегацію на Форумі очолював президент Національної академії аграрних наук України Гадзало Я.М. До складу делегації входили директор Інституту водних проблем і меліорації НААН Ромащенко М.І. та завідувач відділу інформаційних технологій та маркетингу інновацій   Інституту водних проблем і меліорації НААН Матяш Т.В. У якості молодого професіонала участь у роботі Форуму взяла завідувач лабораторії управління водними ресурсами відділу водних ресурсів Інституту водних проблем і меліорації НААН Даниленко Ю.Ю.

Делегація взяла участь у обговоренні питання: «Політика управління водними ресурсами в сільському господарстві для завершення ери бідності» на Міністерський панелі, де президент НААН Гадзало Я.М. представив інформацію щодо стану та перспективи розвитку зрошення в Україні.

На робочій сесії з питання: «Поліпшення політики підвищення продуктивності зрошувальної води» було представлено доповідь на тему: «Використання SMART технологій в управлінні зрошенням».


Повернення до списку



Новини України

Пошук: