Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

06.06.2019

НІШЕВІ КУЛЬТУРИ ДЛЯ МАЛОГО І СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ СУМЩИНИ

30 травня 2019р. науковці Інституту луб’яних культур НААН взяли участь у форумі “Нішеві культури: як отримати максимальний прибуток з гектару?”, який організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу (м.Суми) за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи Європейського Союзу «EU4Business». Даний захід спрямовано на підтримку малого та середнього бізнесу Сумщини.

Форум став майданчиком для обміну ідеями, знаннями та досвідом у вирощуванні малопоширених на сьогодні культур (бобових, луб’яних, спаржі) органічних садів та інших багаторічних насаджень, а також переробленні зібраного урожаю. До заходу долучилось близько 110 представників різних сфер аграрного сектору.

Петраченко Д.О. старший науковий співробітник Інституту луб’яних культур НААН під час виступу на форумі акцентував увагу учасників на традиційній для Сумщини культурі — промислових коноплях, він розкрив технологічні питання вирощування, збирання й перероблення конопель, зазначивши, що на сьогодні у світі насіння промислових конопель і продукти його переробки є трендом здорового харчування.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: