Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

23.05.2019

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР В ДП «ДГ ІМЕНІ ДЕКАБРИСТІВ»

На базі ДП «ДГ імені Декабристів Інституту свинарства і агропромислового виробництва» Миргородського району відбувся науково-практичний семінар «Сучасні технології промислового виробництва молока та годівлі високопродуктивної худоби».

В семінарі взяли участь понад 100 осіб, зокрема президент НААН Ярослав Гадзало, директори наукових установ та дослідних господарств мережі Національної академії аграрних наук України, які утримують галузь тваринництва, керівники провідних сільськогосподарських підприємств області, керівники професійних громадських організацій, фахівці галузі.

В ході семінару проведено офіційне, урочисте відкриття доїльного залу потужністю 1000 голів та можливістю одночасного доїння 32 голів, вартість якого складає 21,8 млн. грн, а також презентовано будівлю корівника після реконструкції, в якому тварин переведено на безприв’язне утримання.

ДП «ДГ імені Декабристів» успішно працює як суб’єкт племінної справи у тваринництві, що має статус племінного репродуктора з розведення айрширської породи великої рогатої худоби. В господарстві, налічується 1249 голів ВРХ, з них – 555 гол. корів. Надій на корову становить 7020 кг молока за рік. Валовий надій молока 3861 тонн, вирощено м'яса - 390 тонн (в т.ч. BPX – 230 тонн). Щороку підприємством виділяються кошти на розвиток соціальної сфери. Надається шефська допомога школі, дитячому садку.

В господарстві працює 186 осіб та постійно ведеться робота на збільшення робочих місць.

На початку пленарної частини зі вступним словом виступив Президент НААН Ярослав Гадзало, який охарактеризував роботу дослідних господарств мережі НААН в галузі тваринництва, відмітив роботу ДП «ДГ імені Декабристів», привітав учасників семінару директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов та наголосив на важливості модернізації виробництва в галузі тваринництва для покрашення умов праці, створення робочих місць, також з вітальним словом виступив голова Миргородської райдержадміністрації Юрій Коваленко.

Крім того, під час тематичних виступів були підняті питання переходу на європейські стандарти визначення якості молока, інноваційні розробки в годівлі великої рогатої худоби, балансуванню кормових раціонів, профілактиці захворювань.

В заключому слові директор ДП «ДГ імені Декабристів» Володимир Цибенко наголосив про важливість наукового супроводу, тісної співпраці науки з виробництвом. Це позитивно впливає на розвиток підприємств в усіх галузях та на економічні показники.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: