Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

За участі НААН Міжнародна науково-технічна конференція зібрала в Україні 39 цукрових заводів з країн ЄС 28.03.2019

За участі НААН Міжнародна науково-технічна конференція зібрала в Україні 39 цукрових заводів з країн ЄС

Інститут продовольчих ресурсів НААН став співорганізатором традиційної Міжнародної науково-технічної конференції «Перспективи розвитку цукрової промисловості України», що відбулася у Національному університеті харчових технологій.

Захід зібрав 39 цукрових заводів і понад 40 фірм із України, Молдови, Польщі, Чехії, Данії, Німеччини. До участі у конференції долучилися майже 200 доповідачів. Серед них — директор Інституту продовольчих ресурсів НААН, академік Микола Сичевський, який представив своє бачення наукового забезпечення розвитку цукрової промисловості України в умовах глобалізації економіки.

У виступах йшлося про конкурентоспроможність галузі, підтримку виробників, у тому числі на законодавчому рівні, гармонізацію вітчизняної галузевої нормативної бази до законодавства ЄС, аналіз роботи галузі з перероблення цукрових буряків урожаю 2018 року. Під час конференції також презентували новітні технології і обладнання від провідних виробників світу.

Крім того, учасники заходу обговорили шляхи забезпечення конкурентоспроможності українського цукру, поділились досвідом використання сучасних технологій та обладнання в цукровій галузі, подискутували щодо хіміко-технологічного контролю виробництва цукру, познайомились з сучасними технологіями створення систем автоматизації підприємств цукрової промисловості, а також прикладними аспектами енергозаощадження та використання нетрадиційних джерел енергії на цукрових заводах.

Як і у попередні роки, водночас з конференцією працювала виставка сучасних технологій, матеріалів та обладнання для цукрової промисловості.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: