Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

28.03.2019

НААН: Науковці розробили 5 стратегічних документів для ефективного використання водних ресурсів та меліорованих земель

Інститут водних проблем меліорації НААН розробив низку законодавчих ініціатив в галузі ефективного використання водних ресурсів. Зміни запропоновані в результаті виконання програми наукових досліджень «Стале використання водних ресурсів і меліорованих земель».

Зокрема, на узгодженні з органами центральної виконавчої влади перебувають Проект «Стратегії зрошення та дренажу в Україні до 2030 року» і Проект «Концепції реформування управління водними ресурсами в Україні». Розроблено також два законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем» та  «Про організації водокористувачів». Кабінету міністрів запропоновано розглянути проект постанови «Про нормативи екологічно безпечного зрошення, осушення та управління поливами або водовідведенням».

В рамках програми наукових досліджень протягом 2018 року виконано 46 фундаментальних, прикладних і пошукових завдань. Науковці розробили 12 корисних моделей, вивели 17 сортів і гібридів рослин, подали 20 патентних заявок.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: