Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

04.02.2019

Робота з формування міжрегіональних наукових центрів триватиме до 1 березня, — Ярослав Гадзало

Національна академія аграрних наук України фіналізує створення мережі міжрегіональних наукових центрів. Про це йшлося під час робочої наради, яка відбулася під головуванням Президента НААН Ярослава Гадзала.

Він нагадав, що такі центри створюються в рамках реформування аграрної науки та відповідають засадам децентралізації, коли держава делегує функції і повноваження місцевим органам влади. П’ять центрів утворюються на базі національних наукових установ, де працюють досвідчені науковці. «Ми не створюємо жодних нових підрозділів чи відділень, відповідно не витрачаємо на це державні кошти. Завдання центрів — стати координаторами наукових досліджень, інноваційної діяльності, налагодження партнерства з бізнесом», — наголосив Ярослав Гадзало.

Учасники наради обговорили стан підготовки положення про науково-координаційну раду міжрегіонального наукового центру, формування списків членів науково-координаційних рад та кандидатури для обрання голів цих рад, рекомендації керівникам робочих груп та директорам головних наукових установ з підготовки організаційних засідань.

За підсумками наради доручено завершити створення міжрегіональних наукових центрів до 1 березня поточного року, підготувати та узгодити програми співробітництва центрів з обласними державними адміністраціями на 2019-2020 — до 1 квітня.

У нараді взяли участь Перший віце-президент НААН Михайло Гладій, віце-президенти НААН Микола Роїк, Ануш Балян, Анатолій Заришняк, академіки секретарі відділень, керівники і члени робочих груп зі створення міжрегіональних наукових центрів, ректори аграрних університетів, директори головних наукових установ міжрегіональних наукових центрів.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: