Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

30.01.2019

НААН: Залучено понад 1 млн грн для міжнародної діяльності Інституту ґрунтознавства та агрохімії

У 2018 році залучено близько 1,1 млн грн для здійснення міжнародної діяльності Інституту ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського.

В рамках цієї діяльності торік було проведено підготовку до створення ґрунтово-інформаційного центру України за програмою технічного співробітництва ФАО, тривало активне співробітництво з Глобальним ґрунтовим партнерством ФАО. Представники інституту взяли участь у робочих зустрічах Міжнародної мережі ґрунтово-інформаційних установ INSII, Глобальної мережі ґрунтових лабораторій GLOSOLAN, Міжнародної мережі чорноземних ґрунтів INBS, а також у Глобальному симпозіумі з забруднення ґрунтів. Видано 11 англомовних публікацій в виданнях ФАО.

Інститут ґрунтознавства та агрохімії також долучився до проекту ГЕФ\ФАО  «Інтегроване управління природними ресурсами в деградованих ландшафтах в лісостеповій та степовій зонах України». Брав участь у тендері Європейської комісії на поставку ґрунтових даних для об’єднаної бази даних 14 країн басейну Дунаю у масштабі 1:250000.

Експертів інституту долучили до підготовки Національного звіту України за вимогами Конвенції ООН з боротьбі з опустелюванням (КБОООН) із використанням Національної карти запасів ґрунтового органічного вуглецю.

Інститут також включили до складу партнерів проекту ГЕФ-7 щодо збереження та сталого використання торфовищ в України, початок реалізації якого через Програму розвитку ООН планується у поточному році.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: