Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

29.01.2019

НААН посилює міжнародне партнерство в галузі ветеринарної медицини, — Ярослав Гадзало

 

Установи Національної академії аграрних наук України розвивають міжнародне партнерство, у тому числі в галузі ветеринарної медицини. Про це повідомив президент НААН Ярослав Гадзало.

«Ветеринарна медицина — це перш за все безпека аграрної продукції і це безумовний пріоритет. Він потребує сучасних технологій, нових підходів, обміну досвідом. Для підвищення науково-методичного рівня досліджень і створення високоефективних конкурентоспроможних інновацій наш Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини співпрацює з сімома референс-лабораторіями з Польщі, Великобританії, США, Іспанії, Швейцарії», — наголосив Ярослав Гадзало.

Крім того, протягом 2018 року Інститут виконував 5 наукових проектів за міжнародними грантами. Серед них UP-4 Аналіз ризиків, пов’язаних з окремими особливо небезпечними патогенами, що можуть переноситися перелітними птахами в Україні, SCOPES project Удосконалення системи моніторингу хламідіозу, GIZ–DE Удосконалення ранньої діагностики сибірки та туляремії в Україні у відповідності до вимог ЄС, Аналіз ризику розповсюдження вірусу гепатиту Е серед популяції свиней, уражених вірусом РРСС, в Україні та Франції, UP-9 Вивчення розповсюдження вірусу АЧС у домашніх свиней та диких кабанів в Україні. 

Співробітники Інституту  взяли участь у 10 науково-практичних заходах міжнародних організацій, тому числі пройшли стажування за Міжнародною Стипендіальною програмою у галузі аграрних наук та технологій ім. Нормана Е. Барлога у Ноксвіллі (США).


Повернення до списку



Новини України

Пошук: